Wat willen je klanten vooral zien? En waarom zal Google je daarvoor belonen?

Wim Symoens

1 nov, 2019
Video is hoe langer hoe belangrijker voor ieder bedrijf dat online aanwezigheid en zichtbaarheid wil.

Online video wordt stilaan de meest effectieve manier om te adverteren en het is de snelst groeiende trend op het internet. Of je klanten mobiel bereikt of via hun desktop, video is een geweldige tool om marketing content te verspreiden.
Via deze infographic wordt getoond hoe video een zeer krachtige marketingtool is geworden. TV en Cinema werden al langer aangewend door de grote merken. Doordat de kosten zijn gedaald en de distributie zo eenvoudig geworden is, wordt online video een optie voor firma’s van alle maten en soorten.

Hierbij 7 redenen waarom online video een essentieel deel is van iedere marketing toolbox.

1. Bewegend beeld trekt de aandacht

Mensen worden aangetrokken door zaken die bewegen aan de rand van ons blikveld – dat was al zo in het steentijdperk, dat zit ingebakken in het collectief menselijk DNA. Video heeft de unieke eigenschap dat het bewegend beeld, audio en emotionele elementen combineert, zodat de impact exponentieel toeneemt. Aankoop beslissingen zijn vaker gebaseerd op emoties dan op de ratio, om die reden is video een geweldige tool om aankoop beslissingen te stimuleren. Video geeft een personal touch! Lees hier over 46% meer conversie door het gebruik van video.

2. Gebruiksvriendelijk

Je potentiële klanten weten precies wat ze moeten doen wanneer ze een video op een site, een tablet of hun smartphone zien. Op play drukken is een intuïtieve handeling, je maakt de uitnodiging voor een prospect om je marketing boodschap te bekijken bijzonder laagdrempelig. Op dit moment is er geen technische beperking meer op gebied van hosting en videostreaming. Upload naar Youtube, Vimeo of een professionele streaming dienst en je video is zo licht als een tweet. Kies vooral de juiste stream zodat je alle smartphones en tablets kan bereiken. Hierbij enkele opties met betrekking tot video hosting.

3. Google is dol op video

Is het je al opgevallen dat video vaak zo hoog scoort bij de organische zoekresultaten van google? Als je je website ranking wil verbeteren is het belangrijk dat je rich media toevoegt aan je site. Daarnaast creëer je ook aanwezigheid op youtube, op facebook en op andere media platformen. Sites met video komen voor in 70% van de top 100 zoekresultaten. Los daarvan is het een goed idee om video te optimaliseren met goede titels, een degelijke omschrijving en relevante keywords zodat de video gevonden wordt op relevante plaatsen. Beschouw een video gerust als je kleine onafhankelijke handelsreiziger. Zo krijg je betere traffic naar je website. Lees hier waarom video zo waardevol is voor social media.

seo_services-1

4. Eenvoudig om te maken

De opname hardware is ruim voorhanden tegenwoordig, ook de software is zeer toegankelijk voor ieder die zich daarop wil toeleggen. Is het een eenvoudige boodschap? Point en shoot en upload het binnen de 5 minuten. Niet elke video moet high-end zijn. Een interview met een collega of een expert kan al waardevol zijn voor de kijker. Zet het op youtube, tweet het rond, het maakt integraal deel uit van het verspreiden van je waardevolle expertise. Zowel user generated als professionele marketing content scoren goed.

5. Ontspannend en alomtegenwoordig

het feit dat er zo massaal veel naar online video wordt gekeken wil zeggen dat mensen het graag doen. De helft van de wereldwijde bevolking kijkt minstens wekelijks naar een video en 76% van de surfers kijkt regelmatig naar professioneel gemaakte clips. Video is letterlijk alomtegenwoordig. Of je nu een plugin voor wordpress nodig hebt of je zoekt een recept: bekijk de video! Door video op je site te zetten zullen bezoekers dubbel zo lang blijven (het gemiddeld bezoek op een site met video duurt 1’10” tegenover 37” zonder video). Lees het artikel over hoe video vertrouwen schenkt op gebied van online aankopen.

6. Video is een goede investering

Of je het nu zelf doet of je laat het doen door een ervaren productiehuis, het is alleszins de moeite van de tijd en de investering. De kosten zullen een pak lager liggen dan de productie van een TV spot en de distributiekost is er helemaal niet. In het beste geval maak je zo’n leuke of relevante content dat het door de kijkers zelf verspreid wordt. Na verloop van tijd maak je een platform aan voor je kijkers (bijvoorbeeld een youtube kanaal) waar een schat aan relevante info te vinden is over jouw expertise. Indien de inhoud een lange levensduur heeft kan een video gemakkelijk een levensloop hebben van verschillende jaren. Hoe maak je een youtube kanaal?

YT-broadcast-yourself

7. Betaalbaar

Een video productie is absoluut zeer betaalbaar. Als bedrijf geef je aan wat je nodig hebt – vergelijk het met een opdracht aan een aannemer uit de bouwsector. Wat wil je bouwen; een fietsenstalling, een kantine, een heel bedrijfsgebouw of een architecturaal hoogstandje? De meeste productiehuizen bieden meestal verschillende opties aan die soepel op de vraag inspelen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Een online video kan extern gehost worden en zeer eenvoudig geshared worden via social media. Je kan het ook zeer gericht versturen via een nieuwsbrief voor een kostprijs die beduidend lager ligt dan een advertentie in een lokaal magazine. Hier kan je meer info krijgen.

Wat is jouw ervaring met online video? Deel je ervaringen in het veld hieronder.

Bekijk hier hoe het gerenomeerde Antwerps modehuis Essentiel massaal engagement bekomt bij hun fans en followers

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer