Waarom zijn Facebook en Google stevige fans van video ?

Wim Symoens

1 dec, 2022

Sinds het zo eenvoudig is geworden om video te delen op Social Media, wordt video marketing unaniem bestempeld als één van de rijzende sterren op het gebied van marketing. Het is bij alle grote bedrijven en organisaties een belangrijke manier geworden om hun doelgroep te bereiken, om met hen in contact te komen en ze om te zetten naar betalende klanten.

 Ben je niet overtuigd? Hier zijn enkele straffe statistieken :
  • 82 % van al het internetverkeer bestaat uit video.
  • Volgens Twitter worden video’s en foto’s het meeste gedeeld.
  • Mensen gaan tot 10X meer reageren, delen en commentaar geven op video dan op andere content zoals blogs, fotos of artikels
  • Volgens studies kan het woord “video” in de onderwerp regel van een e-mail het openen van de mail verhogen met 19 %, doorklikken met 65 procent doen stijgen en uitschrijvers verminderen met 26 %.
Dit zijn enkele belangrijke factoren die hebben bijgedragen tot de populariteit van video:
Facebook zet zwaar in op video

Facebook maakte bekend dat video views zijn verdubbeld tot 1 miljard views per dag binnen een periode van zeven maanden. Deze verbazingwekkende groei van het kijkgedrag voor video onderstreept de enorme potentie bij het verwerven van advertentiebudgetten, het betrokken houden en uitbreiden van het publiek. Facebook introduceerde video autoplay waarbij je binnen enkele seconden kan zien of je de video wil bekijken met klank. Facebook experimenteert ook met een specifieke streaming video feed waarbij gebruikers alleen de videoclips op het netwerk zien. Facebook gaat tot het uiterste om de video infrastructuur te verbeteren, en marketing specialisten zetten video in om optimaal gebruik te maken van het platform. Lees hier hoe Facebook strategisch inzet op video.

Facebook logo thumbs up

SEO voordelen van video

Video heeft een direct effect op zoekresultaten. Het is reeds bekend dat “rich media” waaronder videoclips een voorkeurspositie innemen bij zoekmachine algoritmes. Daarnaast speelt het feit dat Google eigenaar is van YouTube ook een rol bij de toenemende populariteit van video. Google is constant bezig met het verfijnen van het algoritme om gebruikers een optimale gebruikerservaring te bieden tijdens het zoeken. Om te voldoen aan de wensen van de gebruiker tonen ze diverse resultaten die niet beperkt zijn tot exacte resultaten op het zoekwoord. Daardoor worden videoclips nu duidelijk zichtbaar weergegeven bij de belangrijkste resultaten.

 video toevoegen aan website 53X meer kans om op P1 te landen

Video is prettig om naar te kijken en blijft langer hangen

In de digitale wereld is er geen tekort aan content. Mensen worden overladen met informatie die ze niet allemaal kunnen verwerken. Video biedt een stukje luchtigheid in een wereld die ten onder gaat door een overvloed aan informatie. Visuele informatie kan beter door de hersenen worden verwerkt tussen zeeën van tekst. Daarom is het veel eenvoudiger om op te vallen met video.

VIDEO IS PRETTIG OM NAAR TE KIJKEN EN BLIJFT LANGER HANGEN

Viraal potentieel

De kans dat video wordt gedeeld en opnieuw wordt gedeeld, ligt veel hoger bij video dan bij andere soorten content. Het is een fantastisch middel voor ondernemingen en professionals om hun visie uit te dragen, en expertise, producten, diensten, bedrijfsnieuws en aankondigingen te delen voor een maximaal bereik.

virale potentie van video

Sla meerdere vliegen in één klap

Ongeacht op welk moment je de klant wil bereiken, video helpt daarbij. De doelstellingen van onderwijs, amusement, inspiratie of het verhogen van de bekendheid van het merk kan allemaal bereikt worden dankzij video. 85% van de mensen laten zich informeren door product recensies en blog updates voor ze overgaan tot een aankoop. Maak het verschil met een fantastische eerste indruk!

bereik je publiek met video

    • 96 % van alle consumenten vinden video zeer waardevol wanneer ze informatie zoeken over een product of dienst.
  • 58 % van de mensen vinden bedrijven die transparant met video communiceren meer geloofwaardig

Door het goed inzetten van video in je marketing strategie zal je informatie op een vlottere manier met meer mensen kunnen delen.

Geen wonder dat video een essentieel onderdeel wordt van iedere onderneming.

Heb je advies nodig voor je eigen video strategie? Klik hier

Afbeeldingen door explainify.com

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer