Waarom online video essentieel is voor uw zaak

Wim Symoens

1 jul, 2019

Als je wil slagen online, is het gebruik van video essentieel.

5 redenen waarom video essentieel is in de communicatie met klanten en zorgt voor meer online verkoop

1. Aandacht
de aandacht trekken is eenvoudiger met behulp van video. Een website kan informatief zijn, met video kan je sneller meer gedetailleerde info geven & uiteraard is het een groot voordeel dat je producten of diensten kan visualiseren.

2. Persoonlijk
Video is een pak meer persoonlijk dan geschreven tekst. Toon je bedrijf, je medewerkers of je producten. Video is bijna even waardevol als een directe kennismaking. Mensen houden van online video. Nagenoeg 4 mensen op de 5 die je site bezoeken zullen je video bekijken.

3. Engagement & Bevestiging
Video engageert de kijker en zal uiteindelijk tot meer verkoop leiden. Een rapport van Internet retailer verklaart dat klanten die online video bekijken tot 85% meer geneigd zijn om te kopen dan mensen die niet kijken. Dat is een stevig argument om online video te gebruiken! Volgens een studie van prweb zal het gebruik van video het vertrouwen van de consument doen stijgen tot 57%.

4. Expert Factor
Toon uw expertise in uw domein via online video, maak het onderscheid met de competitie! U zal door uw omgeving en uw klanten gezien worden als een expert in uw vakgebied.

5. SEO
Het feit dat video de ranking van uw website positief zal beïnvloeden is veel te weinig bekend. Studies hebben uitgewezen dat U door het gebruik van online video 50x meer kans hebt om op Google page 1 te komen dan via andere meer traditionele SEO methodes.

Wat is jouw ervaring met online video? Heb je zelf bepaalde tips & tricks?

We horen graag jouw mening in de commentaar hieronder.

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer