Wat zijn de voordelen van 3D Animatie video’s?

Wim Symoens

1 nov, 2021

Je denkt aan het maken van een coole nieuwe corporate video maar je twijfelt nog tussen live action en 3D…

Ieder genre heeft zijn eigen voor – en nadelen, maar hier lijsten we nog even enkele voordelen van 3D animatie op.

Video animatie heeft zich al ruim bewezen als de leidende marketing- en communicatie tool voor bedrijven en organisaties. Met 3D wordt letterlijk de derde dimensie toegevoegd aan animaties, wat flinke voordelen oplevert.

Enkele voordelen van 3D-animatie:

 

ijzersterke visuele effecten

Geen enkel ander medium kan de sterkte van 3D-animaties evenaren als het gaat om het weergeven van een product. Het beeldt niet alleen visuele schoonheid en elegantie uit, het toont net die extra visuele info waar je de kijker mee overtuigt.

3D versterkt je merk

Het gebruik van 3D-animatie als marketing materiaal verbetert ook je zakelijke reputatie. Dit geeft je imago en merk een premium gevoel en toont aan dat je mee bent met de nieuwste technologie.

3D Bouwt mee aan je reputatie

Of het nu gaat om zakelijke marketing, verkoop of informatieve presentaties, met 3D animaties kan je producten of diensten duidelijk uitleggen aan de klant, zodat ze precies weten wat je voor hen kan betekenen.

Vlieg door de tijd

Met een 3D animatie zal je veel sneller en efficiënter kunnen communiceren dan via  teksten of afbeeldingen. Met behulp van animatie kan je in minder tijd meer informatie doorgeven, wat voor iedereen winst is.

 Herbruikbaarheid van 3D animatie

De 3D modellen kunnen later opnieuw worden gebruikt om de video aan te passen aan toekomstige vereisten en updates. Dit zorgt ervoor dat de video toekomstbestendig en aanpasbaar is volgens je eigen wensen.

Movid & Social Media

 

 Social media distributie

Het delen van je 3D video via verschillende online platformen is cruciaal voor de zichtbaarheid en vindbaarheid. Het maken van de video is onvoldoende, nu je een geweldige 3D video hebt, aarzel niet om die zoveel mogelijk te delen zodat je er zoveel mogelijk rendement uit zal halen.

 

Hierbij nog enkele voordelen van 3D animatie tegenover live action video

– Heel eenvoudig om een visueel mooie schematische look te verkrijgen waarin producten goed naar voor komen.
– De camera kan overal geraken.
– Aanpassingen of extra toevoegingen zijn makkelijker dan bij live action waarbij je afhankelijk bent van gedraaide footage.
– Geen oncontroleerbare factoren (klanten, auto’s, vrachtwagens, weersomstandigheden …)
– Geen acteurs, figuranten nodig
– Geen kranen of drones nodig voor overzicht shot
– Het ziet er gewoon heel leuk uit!

Wij als makers begrijpen hoe belangrijk het is om professionele info te geven en om tegelijkertijd boeiende inhoud te maken waar je publiek dol op zal zijn.

Neem gerust contact met ons op en we laten graag zien hoe je klanten en prospects kunt bereiken op een leuke en creatieve manier.

We helpen je graag bij de uitvoering van je eigen 3D animatie video, klik hier voor meer info

 

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer