Waarom is Video voor ondernemers nu nog belangrijker dan pré-corona?

mei 19, 2020
Wim Symoens

Wim Symoens

19 mei, 2020

Voor heel veel bedrijven en werknemers is het professionele leven drastisch veranderd sinds corona heel de wereld verstoorde. En video lijkt wel dé oplossing op heel veel problemen.

Video wordt niet enkel gebruikt door bedrijven om in contact te staan met hun werknemers, om te vergaderen en om zo productief te blijven. Neen, ook voor marketing en sales is video op dit moment hot.

Corona zorgt voor heel veel onzekerheid. Niemand wil besmet geraken, daarom focussen we ons vooral op de bescherming van werknemers en klanten. Maar ook op economisch vlak is er een grote onzekerheid, heel veel bedrijven en winkels moesten verplicht sluiten. En verkopen zonder effectief open te zijn, is voor veel activiteiten niet mogelijk of toch heel moeilijk.
Hoe goed we ook ons best doen om onze business te digitaliseren, zaken doe je met mensen, of het nu werknemers of klanten zijn.
Corona heeft ons wel onze bedrijfsvoering laten herdenken. Video als tool om mensen te verbinden is nu nog meer aan een opmars bezig.

Video maakt het verschil  

Video is de enige manier om informatie te verspreiden die toelaat dat mensen mekaar zien, horen en leren kennen. Een groot verschil met een geschreven boodschap.
Krijg jij dagelijks ook zoveel e-mails in jouw mailbox van alle mogelijke bedrijven die jou vertellen hoe zij met corona omgaan en welke maatregelen zij treffen wanneer hun winkels weer toegankelijk zijn of wanneer hun vertegenwoordigers weer op pad mogen?
Lees jij al deze mails? Ik niet (meer).
Een mail is heel afstandelijk, een connectie krijgen is niet evident.
Video daarentegen geeft de kans om echte menselijke verbindingen te maken. Naar interessante boodschappen op video wordt gekeken én geluisterd.
Als je video goed inzet, maak jij op dit moment het verschil.

Creëer een online buyers experience   

Video heeft nu nóg meer impact op verkoop dan vroeger. Geef toekomstige klanten al een virtuele ervaring, laat ze virtueel proeven van jouw producten, van jouw winkel of handelszaak. Laat ze goesting krijgen om jou na heel deze crisis te komen bezoeken of om je nu al te steunen door online te kopen. Ook online kan je een buyers experience creëren.

Het grote publiek verwacht op dit moment geen professionele video’s. Ze verwachten contact met de winkels en organisaties die ze niet live kunnen bezoeken.
Heel wat winkels die de online kaart trokken sinds maart 2020 hebben het begrepen. Ze maken zelf video’s en zorgen er zo voor dat ze op het netvlies van hun doelgroep blijven verschijnen.

Maar waarom niet van dit moment gebruik maken om een professionele video te laten maken? Je hoeft mogelijk je zaak niet te sluiten, er loopt niemand ongevraagd in de weg. Je kan alles zelf alles ensceneren. Tijdens onze opnames kunnen we perfect de afstand bewaren en toch kwalitatieve video’s maken. Ook in deze tijden blijven animatie video’s bijzonder interessant, lees hier meer

Blijf aanwezig met jouw bedrijf op sociale media. Laat je zien, vertel wat je plannen zijn.
Wij sturen samen met jou jouw boodschap de wereld in.

Nu moet je het verschil maken.
Mis de boot niet. 

Waarom is en blijft video de meest doeltreffende manier om te communiceren met je leads, klanten en prospects.


1. Een studie van Google toonde aan dat kijkers wel 95 % van de inhoud van een video onthouden. Bij een geschreven bericht blijft er maar 10 % van de boodschap hangen.

2. De tekst op een website of op sociale media wordt maar voor 20 % gelezen. Daarna haakt de lezer af.

3. Een boodschap in videovorm wordt ongeveer voor 80 % bekeken.

4. Nu bijna iedereen in afzondering leeft, worden online platformen heel druk bezocht.

Communiceer op een gepaste en authentieke manier.
En we kunnen je hier bij helpen 🙂

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer