Het onderzoek voor deze enquête is uitgevoerd in opdracht van Movid. De respondenten werden benaderd via social media en hebben meegewerkt op vrijwillige basis. De enquête werd samengesteld en opgevolgd door Alex Van Mael, student postgraduaat marketing management aan de Hogeschool – Universiteit Brussel (HUB) – EHSAL Management School (EMS). In totaal werkten 80 respondenten hieraan mee, onder te verdelen in 37% CEO’s en directieleden, 20% marketeers en 43% andere functies.
De groep respondenten is onder te verdelen in
Kleine ondernemingen (1-10 werknemers): 57%
Middelgrote ondernemingen ( < 100 werknemers): 12%
Grote ondernemingen (> 100 werknemers): 21%
Multinationals : 10%
Wordt er gebruik gemaakt van online video’s – volgens ondernemingsgrootte?
Kleine ondernemingen geven aan dat ze het meest actief bezig zijn met video marketing. Zij produceren tussen de 1- 5 video’s per jaar.
Middelgrote onderneminge produceren er tussen de 5-10.
Grote ondernemingen en multinationals produceren er meer dan 20 per jaar.
68% van alle respondenten heeft in het verleden al gebruik gemaakt van video, 82% geeft aan dat video een positief effect heeft gehad op hun bedrijf!
Van alle respondenten geeft een overtuigende 96% aan dat ze meer gebruik willen maken van video in de toekomst!
76% is momenteel al op een of andere manier bezig met online video, hieronder zie je wat de voornaamste doelstellingen zijn bij het inzetten van video voor marketing doeleinden.
De personen en bedrijven die nog niet of weinig met video werken geven aan dat video te arbeidsintensief is (62%) ofwel dat ze niet weten hoe eraan te beginnen (31%). Dit laatste wijst er duidelijk op dat er een stevige ondersteunende en sturende rol verwacht wordt van audio-visuele professionals en productiehuizen.
Wat zijn de belangrijkste elementen bij het kiezen voor video marketing – volgens sector?
Voor de B-2-B sector zijn de volgende elementen het belangrijkst:
1. Kost
2. Advies
3. Kwaliteit
4. Productiehuis
Voor de B-2-C sector zijn deze meest van belang:
1. Kwaliteit
2. Advies
3. Kost
4. Productiehuis
Wat is het kennisniveau bij ondernemingen?
De algemene kennis over video productie en video marketing bij ondernemingen is matig. Enkel Multinationals en grote ondernemingen hebben meer ervaring bij het uitvoeren van video strategieën.
Kleine ondernemingen geven aan het meeste behoefte te hebben aan informatie en advies over video marketing.
Grote ondernemingen en multinationals zijn meer aanwezig op alle platformen om meer bereik te halen. Deze spenderen het meeste tijd aan het optimaliseren van hun video’s.
Hoeveel % van uw marketing budget wordt gespendeerd aan video?
Van alle respondenten spendeert een bedrijf tot 25% van zijn marketingbudget aan video en aanverwante campagnes.
Zal uw budget voor video marketing toenemen in de toekomst?
Op welke manier zijn bedrijven bezig met distributie en optimalisatie van video’s?
We merken op dat kleine ondernemingen voornamelijk video’s inzetten voor op de website en distributie via Social Media terwijl middelgrote ondernemingen zich meer focussen op het zakelijke aspect zoals presentaties, en websites. Deze laatste twee groepen weten echter niet goed hoe ze hun video’s kunnen optimaliseren.
Denk je zelf aan het opzetten van een videocampagne? We bieden momenteel een gratis introductie van 45 minuten over hoe video marketing tot bijzondere resultaten zal leiden. Klik hier en claim je afspraak.