Over het belang van data analyse & online video

Wim Symoens

1 aug, 2019

Waarom zou je online video produceren zonder de impact die de video zal hebben te meten en te weten?

Waarom zou je door alle moeite en kosten van een video productie gaan zonder effectief te weten of het beoogde doelpubliek bereikt is? Movid geeft je de mogelijkheid om een “call to action” toe te voegen aan elke video. Daarnaast zorgen we er ook voor dat je geweldig precieze inzichten zal verwerven over hoe het publiek omgaat met de video.

Het systeem telt niet enkel het aantal views, maar ook waar het wordt bekeken (tot op lokaal gebied, regio en dorp inbegrepen), in welke regio is de video bijzonder populair, op welk soort toestel wordt het bekeken, is het meer bekeken op de site of op facebook, in welk taalgebied kijkt men het meeste naar de video?

We zorgen dus voor een multi dimensioneel inzicht in het online leven van je video.

9c976796d05274264e157317bd6e13fd

Nog interessanter is dat we de Return On Investment van een video kunnen berekenen, wat natuurlijk bijzonder belangrijk is voor marketing campagnes.

Hoe berekenen we die ROI? Om te beginnen kennen we de kost van de oorspronkelijke campagne. Eenmaal de campagne gaande is kunnen we per seconde bekijken hoe lang de video bekeken is, hoe vaak wordt er op een hotspot geklikt en wordt het beoogde doel bereikt?

Het doel kan zijn om een bepaalde promotie te ondersteunen, het kan een verkoop zijn, een contactverzoek, een vraag voor meer informatie, het doorlinken naar een bepaalde website (vergelijkbaar met een Cost Per Lead campagne) etc..

Door het streaming video platform gaan we niet enkel het aantal views berekenen, we gaan ook te weten komen of het publiek lang genoeg heeft gekeken om de boodschap effectief te begrijpen.

e74f69710ece24a0877516a278891bf2

Video blijft een fantastisch medium om met een doelpubliek te communiceren, niet in het minst omdat er op een emotionele manier gecommuniceerd kan worden. Zelfs in dat geval is het aangewezen om de totale impact van de campagne te berekenen.

Wat is jouw ervaring met online video? Heb je zelf bepaalde tips & tricks?

We horen graag jouw mening in de commentaar hieronder.

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer