Laat je kijkers zelf beslissen wat ze willen zien in een video

Wim Symoens

1 sep, 2020

We kennen allemaal online video’s die de kijker enkel de mogelijkheid geven om op de playknop te drukken. Maar het kan ook helemaal anders !

Iedereen is vertrouwd met lineaire video. Denk maar aan traditionele TV, Youtube of Vimeo, daar druk je op de playknop en de video zal afspelen, gewoon van het begin tot het einde, zonder dat je de mogelijkheid hebt om zelf het verloop te bepalen. De enige kans die je hebt om in te grijpen bij online video zoals we die heden ten dage kennen is dat je kan scrollen op de tijdslijn van een video, dus dat je sneller voor – en achteruit kan spoelen.

Het kan ook anders. Door het toevoegen van een interactieve laag op de video is het perfect mogelijk om een aantal hoofdstukken te programmeren zodat de kijker zelf kan beslissen welk item voor hem/haar belangrijk is. Op die manier geef je de kijker direct de mogelijkheid om datgene te selecteren wat van belang is. Dat geeft jou ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in welk deel van de video het meeste interesse is getoond door de kijkers. Dus kortom, geef je kijkers de mogelijkheid om zelf te beslissen wat ze willen zien in een video, dat maakt de kijk ervaring zoveel rijker!

Easyfairs is een bedrijf dat wereldwijd actief is in het organiseren van vakbeurzen in verschillende sectoren. In het verleden werd steeds een brochure gebruikt om de M+R beurs over meet – en regeltechnieken in Antwerp expo aan te kondigen. Aangezien het veel interessanter is om via digitale weg met video te communiceren, werd gekozen voor een Movid. De basis van deze video was een bestaande reportage, grotendeels opgebouwd uit testimonials en sfeerbeelden. Movid zorgde voor een eigentijdse grafische invulling en de toevoeging van de interactieve tijdslijn, waardoor kijkers direct naar het hoofdstuk kunnen springen wat hen het meest aanbelangt.

Of je nu standhouder bent, bezoeker of je wil de verschillende standformules bekijken, je kan direct doorklikken naar het hoofdstuk dat voor jou van belang is. Heb je concrete interesse in deelname, klik dan meteen door naar de juiste contactpersoon zodat je persoonlijk contact kan leggen om een stand te boeken.

Bekijk hier hoe eenvoudig en gebruiksvriendelijk video kan zijn.

Heb je zelf ervaring met interactieve video, plaats dan je comment in het veld hieronder.

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer