Hou bezoekers langer op je site met fullscreen video

Wim Symoens

1 jun, 2021

laat je zaak groeien door online videoBekijk hieronder 10 prachtige en originele website referenties die er in slagen om sfeer te scheppen, het zijn sites die direct laten zien wat ze te bieden hebben en ze weten de aandacht van bezoekers vast te houden.

 

Een video achtergrond is zonder twijfel de beste manier om de aandacht te trekken op een website. Sterke bewegende beelden of animatie in de achtergrond zal mensen doen stilstaan en kijken. Door visueel te communiceren nodig je bezoekers uit om te onderzoeken wat er gebeurt. Om die reden blijven bezoekers langer op een site en heb je meer tijd om je verhaal te vertellen.

Het ontwerpen van een website wil niet zeggen dat je een statische beleving moet creëren, beweging is maar 1 van de voordelen van websites over print. Met de opkomst van HTML5 is het veel eenvoudiger geworden om animatie toe te voegen voor een rijkere en betere beleving. Deze visuele storytelling tools zullen volop bijdragen tot een meer interessante en persoonlijke beleving van je website. Hetzelfde geldt voor video, dankzij HTML5 en verschillende plugins is het zeer eenvoudig geworden om video of animatie toe te voegen aan je website.

Het grote voordeel is dat je op zeer korte tijd kan tonen wat je product of dienst kan betekenen voor de bezoeker van je site. Daarnaast is het uiteraard het middel bij uitstek om een sfeer, gevoel en emotie over te brengen.

Als referentie heb ik een collectie gekozen van creatieve, mooie en boeiende sites die intensief gebruik maken van video. Originele en professionele video neemt voortaan een belangrijke positie in webdesign. Video is een fantastische manier om een dynamische website te maken die de bezoekers zal aantrekken om langer te blijven.

Vergeet zeker niet om een duidelijke Call To Action toe, zodat er directe interactie mogelijk is.

Contacteer me om te bekijken hoe we creatief aan de slag kunnen gaan voor jullie website.

Raw denim

fullscreen video website raw

Tim Flach

fullscreen video website raw

Gutterdammerung

fullscreen video website gutterdamerung

360 Propertygroup

fullscreen video website 360 property

Chapter one movie

fullscreen video website chapter one

Humans & machines

fullscreen video website humans machines

Designhotels

fullscreen video website designhotels

Humboldt county

Uncharted waters

fullscreen video website uncharted waters

Interactieve en 360° websites

Tati express

fullscreen video website tati

Peugeot

fullscreen video website intuition

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer