Blijf communiceren met je doelpubliek, ook in tijden van Corona

mrt 20, 2020
Wim Symoens

Wim Symoens

20 mrt, 2020

In goede tijden zou je moeten adverteren. In slechte tijden MOET je adverteren.

We leven in een moeilijke en onzekere periode. Het coronavirus beheerst ons doen en laten, Corona zet het leven van iedereen op zijn kop. Bedrijven ondervinden heel wat hinder: verplichte sluiting, klanten die afbellen, productielijnen die stilvallen, producten die niet geleverd worden, medewerkers die van thuis uit moeten werken … En wie weet wat ons nog allemaal boven het hoofd hangt.

En waarom is een recessie het beste moment om het anders aan te pakken dan de anderen en om juist nu meer te investeren in extra zichtbaarheid en advertenties?

  1. Er is minder digitale marketing “ruis” van je concurrenten

Veel adverteerders stoppen nu met adverteren omdat hun boodschap niet aangepast is aan het moment. Bovendien gaan veel ondernemers in angstmodus en zetten ze hun marketing budget on hold. Dat wil ook zeggen dat het een uitgelezen moment is om de aandacht van je doelpubliek te vatten en om je product of dienst onder de aandacht te brengen, onder andere via animatie video’s.

  1. De kostprijs van digitaal adverteren daalt enorm

Advertentie platformen zoals YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn werken volgens een bieding model van vraag en aanbod. Indien er minder partijen adverteren heeft dat tot gevolg dat advertentie en videomarketing campagnes aanzienlijk lager geprijsd zijn dan normaal. Daarnaast heb je meer kans om gezien te worden omdat er minder advertenties lopen.

  1. Wees een rots in de branding ook in onzekere tijden

Het onderhouden van een consistente marketing aanwezigheid helpt je klanten te laten zien dat je bedrijf geen onoverkomelijke problemen heeft en dat je nog steeds actief bent om je klanten te helpen met hun uitdagingen.

  1. Indien je nu stopt met adverteren blijf je niet Top of Mind bij je doelgroep

Wanneer je nu terugschroeft op marketing, verlies je mogelijk het momentum van mogelijkheden dat er nu is. Daarnaast kan het de merkbekendheid schaden en kan het jaren duren voor je weer op hetzelfde punt bent.

 Hierbij enkele tips waarover je kan communiceren:

  • Laat zien op welke manier je aanbod is aangepast volgend op de Corona maatregelen. Op welke manier kan je mensen helpen en verder bedienen
  • Mensen blijven gedwongen binnen nu. Maar ze stoppen niet met besteden. Er komt een shift in hoe geld besteed wordt
  • Mensen krijgen een massa vrije tijd ter beschikking, veel mensen gaan nu extra veel tijd online doorbrengen en je content te bekijken
  • Er komt zonder twijfel een einde aan deze bizarre corona periode, sta nu al stil bij de heropstart en werk nu aan je strategie

Tegenwoordig zijn de meeste mensen thuis aan het werk en is er een geweldige boom in Social Media gebruik op YouTube, Facebook en Linkedin. Om die reden vooral is videomarketing en vooral animatie video tegenwoordig een van de krachtigste manieren om met je doelpubliek in contact te komen en de verkoop te stimuleren.

Wat je ook doet, laat een recessie geen verloren opportuniteit zijn.

Dit is een ideaal moment om proactief te denken en om content aan te maken.

 

Waarom is en blijft video de meest doeltreffende manier om te communiceren met je leads, klanten en prospects.

1. Een studie van Google toonde aan dat kijkers wel 95 % van de inhoud van een video onthouden. Bij een geschreven bericht blijft er maar 10 % van de boodschap hangen.

2. De tekst op een website of op sociale media wordt maar voor 20 % gelezen. Daarna haakt de lezer af.

3. Een boodschap in videovorm wordt ongeveer voor 80 % bekeken.

4. Nu bijna iedereen in afzondering leeft, worden online platformen heel druk bezocht.

Communiceer op een gepaste en authentieke manier.
En we kunnen je hier bij helpen 🙂

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer