Aquafin is een krak in het aantrekken van nieuwe werknemers

Wim Symoens

1 sep, 2021

 

Aquafin zoekt werknemers op een heel originele en grappige manier…

 

Net zoals zoveel bedrijven zoekt Aquafin naar geschikte medewerkers. Het is uiteraard vrij belangrijk dat sollicitanten de gewenste competenties hebben. Daarnaast is het ook zeker een basis voor een goede samenwerking indien kandidaten zich kunnen vinden in de waarden van het bedrijf. Anders kan dit wel eens leiden tot conflicten. De ene situatie al wat grappiger dan de andere…

allez, in de film dan, minder grappig in het echt 🙁

Bekijk hieronder alvast de korte trailer

 

We volgen Bram, een relatief nieuwe werknemer die zich nog wat moet inwerken in het bedrijf. Hij komt in verschillende situaties terecht waar hij bepaalde keuzes moet maken. Wanneer hij de foute keuze maakt, komt hij in moeilijke en/of confronterende situaties terecht…

 

Deze teaser is uiteraard de smaakmaker voor de uiteindelijke bestemming, de lange interactieve video die op de jobwebsite van aquafin te vinden is. In de lange video zijn de verschillende waarden van Aquafin verwerkt waarmee Bram te maken krijgt. Het leutige aan deze video is dat je als kijker zelf kan bepalen welke keuzes Bram moet maken. Je bepaalt dus zelf het verloop van de video door middel van je keuzes. Op die manier krijg je als kijker op een heel frisse manier de waarden van het bedrijf mee, je weet waar Aquafin voor staat en je weet meteen of je past in de bedrijfscultuur.

Bekijk HIER DE INTERACTIEVE VIDEO en speel mee

Wat is eigenlijk een clickable of interactieve video?

Een Movid is een video waarbij de kijker direct kan doorklikken vanuit de video naar eender welke online bestemming.

Je kan onder andere doorlinken naar:

  • een webshop waar de items verkocht worden die in de video te zien zijn
  • een specifieke website waar kijkers meer info kunnen vinden
  • een landingspage waar mensen zich kunnen inschrijven
  • een link naar een andere video

De Aquafin video is uiteraard ook een heel goede toepassing: laat de kijker zelf het verloop van de video kiezen, geef verschillende opties in de video gekoppeld aan een zeer duidelijke Call To Action: wat wil je dat er nu gebeurt…?

Surfers zijn volledig vertrouwd met doorklikken op links en banners en websites. Movid biedt dezelfde interactieve mogelijkheden aan op eender welke video, ongeacht waar de video bekeken wordt, mobiel of op desktop. Deze toepassing biedt de unieke meerwaarde dat een passief medium zoals video een echte interactieve toepassing wordt.

Interactiviteit wordt direct omgezet in engagement van de kijker. Kijkers zullen meer tijd doorbrengen met je video en je kan hen doorsturen naar een plek die zowel voor jou als voor de kijker waardevol is.

Movid’s kunnen vrij verspreid worden via Social Media terwijl ze hun interactiviteit behouden.

  •  Facebook
  •  LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Tot een recent verleden was het redelijk eenvoudig om interactiviteit toe te voegen aan YouTube video’s door middel van annotations of cards, dit is momenteel een pak moeilijker geworden en onderworpen aan tal van regels en beperkingen.

Vanuit onze interactieve video’s kan je doorlinken naar eender welke online bestemming!

Bekijk hier nog enkele andere voorbeelden van interactieve video

Het gigantische voordeel aan Movid is dat je een duidelijke Call To Action kan toevoegen. Je kijker zal niet zomaar passief toekijken, maar zal effectief onmiddellijk actie ondernemen wanneer hij interesse heeft in hetgeen getoond wordt . Je stuurt op dat moment de kijker naar een plek die zowel voor jou als voor hem relevant is.

We helpen je graag bij het uitwerken van je eigen interactieve video, klik hier.

 

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer