7 redenen waarom je prospects eerder je producten willen zien dan erover te lezen

Wim Symoens

1 aug, 2021

Hier is een indrukwekkende statistiek: volgens Google zoeken ongeveer 2 op 3 surfers naar product of uitleg video’s.

Straf! Bijna 2 op 3 mensen zoeken eerst naar video’s vooraleer ze tot een aankoop overgaan. Voor de jongere digitale generatie is dat getal zelfs nog hoger.

Google stelt vast dat 80% van de mensen verkiest om een video te bekijken over een product of dienst dan erover te lezen. Mensen willen niet lezen, ze willen kijken.

Hierbij heb ik een vraag voor jou: kunnen je prospects informatieve video’s vinden over je eigen producten of diensten? Wanneer 2 op de 3 mensen naar info zoeken naar hetgeen je aan te bieden hebt, kan je hen nu al tonen wat ze zoeken?

Prospects willen je producten in actie zien, niet enkel statische beelden. Een video toont zoveel meer dan een foto, dat is ook de reden waarom mensen eerder naar video’s kijken dan naar statische webpagina’s. Om die reden is er nooit meer vraag geweest om informatie te delen via video dan de hedendaagse online context. En deze eis naar video – het is wel degelijke een eis, geen vraag – zal alleen maar toenemen.

Hier kan je een voorbeeld zien van een duidelijke product/uitleg video voor het super sympathiek Belgisch merk Mykko. Deze video is gericht op de internationale markt.

Ok, wat is een goede product video?

  • Laat het product in actie zien, in beweging, hoe vlot handelbaar het is. Toon een gebruiker met wie men zich gemakkelijk kan identificeren. Wanneer je iemand bepaalde handelingen ziet doen die je zelf ook zou doen, zal het de prospect meer vertrouwen geven vooraleer aan te kopen.
  • Toon de eenvoud van gebruik, de duurzaamheid, de efficiëntie, hoe mooi of aantrekkelijk het is. Het advies hierin van sales experts is: “toon de voordelen, niet het product”.
  • De video moet leuk en aangenaam zijn om naar te kijken. Niemand gaat naar je product demo bekijken indien die saai en langdradig is. Of indien de presentator saai is. Het hoeft niet per sé een stap voor stap uitleg video te zijn, hoewel dat in enkele gevallen juist wel de bedoeling kan zijn. Mogelijk is het voldoende om je product in actie te zien. Dus zorg ervoor dat de beelden goed en aangenaam zijn. Dat brengt ons naar het volgende punt.
  • Zorg ervoor dat de video professioneel is. Je product video moet dezelfde professionaliteit uitstralen als je product en je hele bedrijf. Een zelfgemaakte video laat je eruit zien als een amateur. Een video kan best professioneel gedraaid en gemonteerd worden, zo zorg je voor de beste indruk.
  • 90% van de online shoppers bij een grote retail website geven aan dat video hen helpt bij het maken van hun aankoop beslissing. Retailers die online video gebruiken, merken dat de producten met video veel beter verkopen dan de producten zonder video.
  • 64% van de website bezoekers zal eerder tot aankoop overgaan na het bekijken van video. Daarnaast – en niet onbelangrijk – mensen die video bekijken, blijven 2 minuten langer op de site dan bezoekers die geen video bekijken.

 

Een ervaren digital agency of een productiehuis (zoals Movid!) kan samenwerken met jou en je team om productvideo’s te produceren die je prospects leuk vinden om te zien, die aantrekkelijk zijn en hen begeleiden in hun beslissingsproces, zodat ze voor je diensten en producten gaan kiezen. Gezien de verwachte groei van het internet en de noodzaak om in te zetten op digitale marketing, is het niet alleen wenselijk, maar wel essentieel om aanwezig en competitief te blijven in een online omgeving.

We helpen je daar graag bij.

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer