5 redenen waarom explainervideo’s belangrijk zijn

Wim Symoens

1 sep, 2022

Op sociale media vechten bedrijven om de zichtbaarheid. Grote bedrijven gooien er vaak heel grote marketingbudgetten tegenaan en worden gezien. Kleinere bedrijven moeten het anders aanpakken. Videomarketing is ideaal om hun product of dienst te tonen. Instructievideo’s of explainer video’s scoren het best.

Waarom zijn  die explainer video’s zo goed?

1. Je trekt onmiddellijk de aandacht

Mensen lezen niet graag lange teksten en zeker niet wanneer het meerdere A4’s zijn. Maar ze zijn in se wel nieuwsgierig.  Vertel de inhoud van de tekst in een video of een animatiefilm en je hebt de kijker vast.
Interessante explainer video’s worden statistisch meer en langer bekeken dan andere video’s. Een goede flow van informatie en een goede achtergrondmuziek zorgen dat de kijker blijft plakken.

2. Je kan complexe materie duidelijk uitleggen

Wanneer je de kijker overvalt met statistieken en ingewikkelde theorieën dan ben je hem heel snel kwijt. Zij skippen jouw video, sluiten de app of in het slechtste geval geven ze de film als niet relevant aan. En dat is spijtig.
Animatie video’s of filmpjes lenen zich goed om complexe zaken uit te leggen.
Explainer video’s kan je ook perfect gebruiken om jouw verhaal te vertellen en om te tonen wat jouw bedrijf doet.

3. Je hebt meer kans tot engagement van de kijker

De kans dat de kijker reageert, hangt af van de inhoud. Wanneer je video’s maakt die relevant zijn voor jouw doelpubliek, dan heb je de kijker vast.
Wanneer je hun aandacht hebt genomen, dan heb je veel kans dat ze tot het einde kijken.

4. Ze vertellen tijdloze content

De inhoud van explainer video’s is meestal zoals de inhoud van een blog, een bericht op sociale media, een e-book … Dit betekent dat je dus kan afwisselen met wat je vertelt: een instructie, een verhaal, een nieuw product voorstellen…
Video’s leveren niet altijd nieuwe opportuniteiten op maar ze dienen wel tot een hoger doel. Je bent aanwezig, je content is relevant en tijdloos en dit is goed voor jouw SEO.

5. Ze zijn relatief goedkoop

Voor een explainer video heb je geen gespecialiseerd videomateriaal nodig. Sommige filmpjes kan je zelfs met een eenvoudige webcam of smartphone opnemen.
De beste explainer video’s zijn vaak de meest eenvoudige video’s . Ze gaan niet het hele web veroveren, maar misschien wel veel reactie opleveren. Wanneer je die video’s volhoudt, leveren ze op termijn meer leads.
Wanneer je geen groot marketingbudget hebt, kan een korte explainer video die je zelf opneemt, al een begin zijn.
Explainer video’s zijn een deel van onze beeldcultuur geworden.
Heel wat bedrijven hebben zich ondertussen al gespecialiseerd in het maken van video’s en halen zo heel veel volgers op o.a. YouTube, Instagram en Facebook. Dit is het bewijs dat video echt het verschil kan maken.

Kijkers leren graag iets bij, in kleine hapjes. Wanneer jij deze korte video’s opneemt in jouw marketingstrategie, dan zal je zeker het positieve effect ervan ervaren.

Sommigen verdiepen zich in de videotechniek. Ze leren editen en kopen software aan om zelf animatie video’s te maken.
Anderen schakelen liever een professional in omdat ze gewoon de tijd niet hebben om zich hiermee bezig te houden.

Movid kan jou hier alleszins bij helpen.
Bel ons en vertel ons wat je nodig hebt.
Wij bekijken hoe jouw bedrijf explainer video’s kan inzetten.

Zie hier enkele referenties

 

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer