5 super eenvoudige strategieën om je te helpen winnen met videomarketing

Wim Symoens

1 okt, 2022

 

Recent onderzoek wees uit dat ongeveer 82 procent van het internetverkeer uit video bestaat. (bron: cisco)

Wordt het dan geen hoog tijd om je videocampagne uit te rollen?

Dit soort vaststellingen tonen vooral aan dat als je nog geen video’s hebt gemaakt, dit het juiste moment is om ermee te beginnen. En als je al met videomarketing bezig bent, dan is het ook tijd om er nog meer op in te zetten.

5 videomarketing tips

Het goede nieuws is dat het eigenlijk super eenvoudig is om ermee van start te gaan.

Hier zijn vijf eenvoudige strategieën waarmee je kan beginnen.
1. Wat is het doel van je video?

Het is niet ongewoon dat mensen ontmoedigd worden wanneer ze hun eerste video’s uitbrengen en daar nauwelijks respons op krijgen. De kans is groot dat ze video’s zonder een plan hebben gemaakt. De oplossing is eigenlijk vrij eenvoudig: neem pen en papier, zet een stapje terug en bedenk wat je precies wil bereiken. Wil je video’s om iets uit te leggen, of wil je een relatie ontwikkelen met je doelgroep, wil je vertrouwen en expertise aantonen?

Wat is precies het zakelijk doel, wie zal het bekijken, en wat moeten kijkers doen nadat ze de video bekeken hebben?

Dit is het strategische onderdeel van de videoplanning. Dus wacht best even met filmen tot deze vragen beantwoord zijn.

2. Maak video’s die je publiek waardevol vindt

Het maakt niet uit in welke niche je zit, er is steeds een publiek om je video’s te bekijken. Door consequent waarde te geven, vergroot je de kans dat ze terugkomen om meer te bekijken. Kijkers zoeken massaal naar “how to video’s”. Maak daarom korte, duidelijke video’s over hoe iets werkt. Of hoe het proces in zijn werk gaat. Geef een antwoord op de vraag of het probleem waar een bezoeker mee zit. Deze video post je dan op je eigen YouTube, LinkedIn, Facebook of instagram. Deze kun je vervolgens weer op je eigen landingspagina zetten ter ondersteuning van je bestaande tekst. Wanneer je video goed wordt bekeken en deze relevant is zal deze ook verschijnen in de Google zoekresultaten, wat dan weer goed is voor de waarde en de vindbaarheid van je website! Om die reden is het belangrijk om de basis video SEO in orde te brengen. In dit artikel vind je meer info.

3. Gebruik video storytelling om een ​​verhaal te vertellen

Elke goede video moet twee dingen doen. Ten eerste moet het de aandacht van je kijkers trekken. Ten tweede moet het de aandacht van je kijkers houden tot aan het einde van de video. Een verhaal is de beste manier om mensen te boeien. Onze hersenen verwerken video 60.000 keer sneller dan tekst én video zorgt voor een emotionele band met de kijker.

Om deze redenen is video bijzonder geschikt voor het delen van persoonlijke verhalen over een bedrijf of voor het uitleggen van een product of concept. Je probeert misschien een product te verkopen, een merk te promoten of je publiek te informeren. Storytelling ontwikkelt een emotionele band met je publiek en dat moedigt betrokkenheid aan.

4. Maak video-inhoud die geschikt is voor mobiele apparaten

Er zijn steeds meer mensen bereikbaar via smartphones dan via welk ander apparaat dan ook. Video’s zijn de meest gedeelde inhoud op mobiele telefoons. Gezien het enorm aantal kijkers op mobiele apparaten, is het alleen maar verstandig dat marketeers video’s maken die geschikt zijn om mobiel te bekijken.

Gezien de populariteit van Instagram en Snapchat, worden kortere video’s vooral op prijs gesteld. Dus overweeg zeker om te schakelen naar kortere video’s. Korte video’s op Social Media en langere video’s op websites en YouTube.

Maar wat is het juiste formaat video’s die jij kunt delen op Social Media?

Je kan zeker overwegen om vierkante video’s te posten. De reden hiervoor is dat een vierkante video het grootste schermoppervlak heeft van alle videoformaten. Je krijgt dus meer aandacht met een vierkante video (formaat 1/1) dan wanneer je een rechthoekige video deelt (formaat 16/9).

5. Deel je video, niet 1x, niet 2x maar 100x

Video is en blijft een perfect medium om te delen. Het is een beetje gek om energie, tijd en budget aan een productie te spenderen en er dan niets mee te doen. Social Media vergroot zonder twijfel het bereik van je berichten en het roept interactie op. En dat is precies wat je wil. Interactie vergroot namelijk weer het bereik van je berichten: Win-Win dus! Online video is groot en blijft groeien. We kijken immers liever een video dan we een lange tekst lezen. Indien je een klein Social Media netwerk hebt, is het zeker zinvol om in te zetten op betaalde campagnes.

Tot slot, volgens HubSpot Research geven consumenten en klanten eigenlijk de voorkeur aan een “authentieke” video van mindere kwaliteit dan video van hoge kwaliteit die kunstmatig en onecht lijkt. Wat betekent dit voor jou? Dat video binnen handbereik is voor bedrijven van vrijwel elke grootte – team en doelstelling.

Neem gerust contact met ons op en we bespreken wat de meest geschikte video strategie is voor je bedrijf, product of dienst.

We helpen je graag bij de uitvoering van je eigen videomarketing plannen, klik hier voor meer info

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer