12 tips om je product of dienst geweldig te boosten met video marketing

Wim Symoens

1 dec, 2021

Videomarketing blijft maar aan belang winnen. Volgens HubSpot bekijkt 78% van de mensen wekelijks online video’s en kijkt 55% elke dag online video’s. En ze bekijken GEEN video’s van schattige kinderen of poesjes.

Shoppers die demo-video’s bekijken, hebben bijna 2X meer de neiging om een aankoop te doen dan niet-kijkers. (bron: Adobe)

Dus, genoeg met de statistieken, om je videomarketing te boosten, raden we je deze 12 tips aan:
 1. Video wordt niet enkel gemaakt voor sociale media. Voeg video toe aan je homepage, landingpages en in je mailfooter en je verhoogt de ROI exponentieel.
 1. Voeg een transcriptie toe aan alle video’s, zodat de teksten van de video worden ondertiteld voor mensen die kijken zonder audio. Dat zal ook de SEO van de video verbeteren.
 1. Videothumbnail: voeg een sterk eerste beeld toe aan je video, kies een aantrekkelijk beeld zodat mensen geneigd zijn erop te klikken en je video te bekijken.
 1. Ga van start met live video, hetzij op Facebook of via YouTube. Betrek je kijkers bij live events.
 1. Maak een korte GIF van enkele shots of scenes uit je video’s en verstuur die als een soort van meme. Zo blijf je top of mind.
 1. Als het op video aankomt, focus je niet per sé op perfectie, maar ga vooral van start met video productie & distributie. Er is een plaats voor alle niveaus en soorten video. Niemand is perfect van het begin. Een video hoeft geen arm en been te kosten, maak de kwaliteit van video waar je comfortabel mee bent.
 1. De lengte van je video hangt af van wat je ermee wil zeggen. De inhoud moet kort genoeg zijn om de aandacht van je publiek te trekken en lang genoeg om het verhaal te vertellen. Door de band proberen wij steeds onder de 120” te blijven.
 1. Vergeet niet om een call-to-action toe te voegen aan je video’s. Of het nu gaat om je website te bezoeken, de onderstaande beschrijving te lezen of iets te kopen. Je kan mensen best aangeven wat te doen na het bekijken van je video.
 1. Neem voor je begint met videomarketing even de tijd om een ​​videomarketingstrategie te ontwikkelen op basis van de doelstellingen van je bedrijf, dienst of product.
 1. Als je niet zeker weet welke video je eerst moet maken, focus dan op het verhaal van je organisatie of vertel welke problemen je oplost voor je klanten.
 1. Het kan verleidelijk zijn om video’s te maken die alleen je product of diensten tonen, maar geen mensen. We raden zeker aan om genoeg medewerkers in beeld te brengen, op die manier geef je ook een gezicht en vertrouwen aan je product. Mensen kijken graag naar mensen!
 1. Hou je video analytics in de gaten. Hoe goed is de respons op je video? Op die manier kan je een volgende keer bijsturen.

Neem gerust contact met ons op en we laten graag zien hoe je klanten en prospects kunt bereiken op een leuke en creatieve manier.

We helpen je graag bij de uitvoering van je eigen videomarketing plannen, klik hier voor meer info

Elke onderneming start met een idee. Wij zetten dat idee om in beeld!

Heb je vragen over video of marketing? Onze video experts geven graag advies.

I

Hoe ga je van start met video?

We helpen je graag en leggen je uit hoe jouw videoproject van A to Z vorm kan krijgen.

Onze diensten

Professionele video marketing doet groeien

Video marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Hoe zet jij video’s in om je bedrijf, je product en je klanten in de spotlight te zetten?

Op zoek naar een professionele aanpak? Duw op onderstaande knop, vertel ons in een kort formulier over je project en wij nemen snel en vrijblijvend contact met jou op.

Ontdek meer

Chat GPT + Video Marketing

Chat GPT + Video Marketing

Hoe kan je Artificial Intelligence of ChatGPT gebruiken om je videomarketing te verbeteren?   ChatGPT + Video Marketing? ChatGPT kan effectief...

Lees meer